2011. július 29., péntek

Iratok a magyar - francia kapcsolatok történeté - Jelenlegi ára: 2 830 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! Iratok a magyar - francia kapcsolatok történetéhez, 1957-1962A könyv listaára: 3450 Ft. Leírás:
Az ötvenhatos forradalom leverését követő kádári konszolidáció külpolitikai vetületével ismerkedhetünk meg a szerző könyvét kézbe véve. A Kádár-korszak első, hagyományosan az 1962-es amnesztiával lezárultnak tekintett szakaszában a hatalom legfontosabb célja a rendszer elismertetése volt, úgy belföldön mint külföldön. A bevezető tanulmányból és több mint százharminc diplomáciai dokumentumból álló kiadvány a francia-magyar kapcsolatépítés állomásait mutatja be a kapcsolatok 1957-es felvételétől a Kádár-rendszer nemzetközi elismeréséig. A kronologikus sorrendbe rendezett és tematikusan válogatott iratok elsősorban a magyar fél közeledési és nyitási igyekezetét és a franciák kezdeti elutasítását, majd hűvös távolságtartását tükrözik. A francia és magyar levéltárakból származó dokumentumok (követi jelentések, táviratok, feljegyzések stb: ) sorát Thomas Schreiber francia diplomáciai újságíró és Klein Márton nyugalmazott tolmács és diplomata visszaemlékezései zárják. A forrásközlések előtt olvasható tanulmány Franciaország és Kelet-Európa korabeli viszonyrendszerének hátterében mutatja be és elemzi a francia-magyar kapcsolatok jellegzetességeit. A forrásközlés általános szabályai szerint kiadott eredeti dokumentumokat jegyzetapparátus kíséri, amely névmutató, szakirodalmi bibliográfia és a rövidítések jegyzéke mellett a forrásokban szereplő legfontosabb személyek (mintegy 200 fő) rövid életrajzát is tartalmazza. A francia nyelvű összefoglalóval záruló kiadvány a huszadik századi magyar külpolitika és a diplomáciatörténet eg kevéss ismert és kutatott szeletét tárja fel - beszerzése a szakkönyvtárak számára javasolt. ISBN: 978-963-693-320-3A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 2 830 Ft

Az aukció vége: 2011-07-31 00:44
. Iratok a magyar - francia kapcsolatok történeté - Jelenlegi ára: 2 830 Ft

Fontos